مقررات لازم الاجرا در واحدهای مرغداری

امنیت زیستی:
اتخاذ تدابیر لازم و اجرای برنامههای مقتضی در جهت جلوگیری از ورود عوامل بیماریزا و انتشار آنها در واحدهای مرغداری
مقررات لازم الاجرا در واحدهای مرغداری:
1. حصارکشی کل واحد و کنترل دربها و ورودیها و جلوگیری از ورود افراد متفرقه به فارم
2. برقراری سیستم قرنطینه ورودی برای خودرو، پرسنل و افراد (حوضچه و داکت ضد عفونی، دوش و رختکن)
3. ضد عفونی کل خودروها و کامیونهای ورودی
4. ثبت کلیه ورود و خروجهای انجام شده به فارم به منظور ردیابی عوامل انتقال بیماری
5. جلوگیری از ورود افراد متفرقه به فارم
6. الزام به گرفتن دوش و تعویض کامل لباس پرسنل، بازدیدکنندگان، دامپزشکان و گروههای واکسیناسیون (لباس، کفش، کلاه و ماسک)
7. خودداری از تردد مرغداران و کارگران فارمهای پرورشی به سایر واحدهای مرغداری، کشتارگاههای طیور و واحدهای روستایی پرورش طیور
8. عدم نگهداری هر گونه مرغ بومی و پرندگان زینتی در واحد مرغداری
9. برقراری سیستم قرنطینه برای سالنهای مختلف پرورشی (حوضچه ضدعفونی، کارگران و لباس اختصاصی)
10. جلوگیری از ورود پرندگان و جوندگان به سالن پرورشی و انبار خوراک (نصب توری)
11. اخذ مجوزهای بهداشتی قبل از انجام هرگونه جوجه ریزی
12. هماهنگی با شبکه دامپزشکی شهرستان در موارد جوجه ریزی در کانونهای بیماری اعلامی
13. فراهم نمودن شرایط محیطی مناسب پرورش از لحاظ تهویه، دما و رطوبت
14. فراهم نمودن منابع آب آشامیدنی و انجام کنترل کیفی آب مصرفی از نظر پارامترهای میکروبی و شیمیایی، حداقل هر 6 ماه یک بار
15. تهیه جوجه، دان و نهادههای مورد نیاز از منابع مطمئن پروانهدار و حمل با گواهی بهداشتی حمل قرنطینهای دامپزشکی
16. خودداری از تهیه نهاده از سایر واحدهای مرغداری
17. اعلام سریع هر گونه کاهش مصرف دان، کاهش تولید، بروز تلفات و یا علائم غیر عادی به مسئول فنی و یا شبکه دامپزشکی شهرستان
18. فعال سازی کوره لاشه سوز و چاه دفن تلفات، معدوم سازی و دفن کلیه تلفات و خودداری از خروج تلفات از فارم
19. پایش مستمر گله از لحاظ تیتر ایمنی و بیماریهای شایع در منطقه
20. تهیه واکسن و داروهای مورد نیاز از مراکز تحت نظارت دامپزشکی و رعایت زمان پرهیز از مصرف دارو
21. انجام واکسیناسیون با بهرهگیری از نیروهای آموزش دیده، دارای مجوز و بر اساس برنامه ارائه شده از طریق دامپزشک کلنیسین و یا مسئول فنی
22. حمل مرغ پایان دوره صرفاً به مقصد کشتارگاههای مجاز و خودداری از فروش هرگونه مرغ به فروشندههای دوره گرد
23. خودداری از خروج کود پایان دوره به صورت خام
رعایت مقررات امنیت زیستی از سوی کلیه مرغداران، شرط لازم در جهت کنترل بیماریهای واگیر و تضمین سلامت تولید است.